Skip to main content
Wedelroos

Zoho i Sverige - Zoho History och Partner Wedelroos AB

Zoho - world headquarter (HQ)

Om ZOHO

ZOHO Corporation startade under år 1996 i Chennai i Indien. Det var 2 bröder och en kompis som startade företaget. I början på 2000-talet började omvandlingen till nuvarande verksamheter. Zoho Appar med t ex Zoho CRM, Zoho One är en av tre delar i Zoho verksamheter. Företaget ändrade namn till Zoho Corporation under år 2009. Sedan dess har det varit en ren succéhistoria med en fantastisk utveckling. Zoho har idag verksamhet över hela världen ca 180 länder, ca +50 olika appar/system varav många är förberedda för integration och ca 70 miljoner användare. Allt i en s.k. SaaS-miljö (bilden visar ZOHOs HQ i Chennai).


ZOHO har fått många priser och rönt stor uppskattning world-wide och har nu kontor i stora delar av världen. Just nu expanderar de en hel del i EU och ökar stödet på den lokala marknaden, vilket är bra för oss som Zoho Partner i Sverige och Norden. Detta leder till bra system och lösningar för våra kunder. 


Läs ZOHOs historia här

Zoho och Zoho History

Zoho Applications

Zoho har som nämns idag cirka +45-50 olika applikationer som täcker i stort sett alla områden. Det har hänt väldigt mycket de senaste åren, speciellt inom Sales and Marketing. Zoho CRM har haft en kanonbra utveckling med många nya möjligheter och funktioner. Här har vi jobbat mycket med anpassningar, utveckling, automatiseringar, workflows och integrationslösningar mellan Zohos system. Även inom området integrationer till kompletterande externa system har det hänt mycket. 


Det har tillkommit ett stort antal möjligheter med appar som Marketing Automation - anpassat system för marknadsförare, Pages Sense och Sales IQ för att bevaka och hantera webbsidor och deras besökare, utveckling av system för möten och webinars integrerat med Zoho CRM. Även system för webbokningar och eventhantering har utvecklats och är smidiga verktyg. Ett av de aktuella systemen är Zoho Sign, som är ett digitalt signeringssystem. 


Alla systemen ingår i Zoho One som är en gemensam plattform för Zohos system. I dagsläget ligger priset på ca €37 per månad och anställd vid årsbetalning.